Menterwolde groet Wassenaar 4

Iedere week mailen Maarten Prinsen (Wassenaar) en Marc Hesp (Menterwolde) elkaar over politiek, hun gemeente, lekker eten en de overeenkomsten van liberalisme in een rode en een blauwe gemeente.

Beste Maarten,

Allereerst wil ik je enorm veel succes toewensen, dinsdag bij de verkiezing van de Dutch Bloggies. Geweldig dat je met www.vvdnext.nl genomineerd bent voor de titel beste politieke weblog. Je verdient het omdat VVD Next precies laat zien hoe vernieuwend de leden van de partij bezig zijn. Vandaag viel mijn oog op dit berichtje: Groningse politie gaat twitteren. Het lijkt erop dat deze actie er vooral opgericht is om te laten zien wat een wijkagent zoal doet op een dag. Goed initiatief, onbekend maakt onbemind. Vanuit diezelfde gedachte twitteren mijn lijstgenoten en ik ook al enige tijd. Vaak hoor je inwoners zeggen dat ze politici alleen in campagnetijd zien, maar ons kunnen ze gewoon 24/7 volgen. Op www.menterwoldeopnieuw.nl/twitter staan de twitterende kandidaten van de VVD. Vriendelijke groet, Marc

————

Beste Marc,

Hierachter me zie je een van de, normaal gesproken, drukste plekken van Wassenaar, waar 17.000 auto’s per dag over heen denderen. Het is nu op enkele aannemers na erg rustig. De straat is compleet opengebroken. En iedereen moet hier maar om heen rijden. De straat wordt hier opengebroken en geheel vernieuwd: nieuwe riolering, nieuwe bestrating – de straat wordt smaller gemaakt om de verkeersveiligheid te bevorderen. Vlak achter me, kun je de plek ook zien, waar een politieke zebra wordt aangelegd. Mede op initiatief van de VVD in Wassenaar wordt de oversteek hier wat veiliger gemaakt voor de vele schoolkinderen die hier ook moeten oversteken. Hier in de Randstad is het heel druk. Veel drukker dan in Groningen, bij jou. En hier wordt gewerkt aan bereikbaarheid, en veiligheid. En ja, daar doet de VVD natuurlijk ook aan mee. Gelukkig ook met steun van andere partijen in deze gemeenteraad. groeten van Maarten


Please follow and like us:

Eén reactie


 1. Wat de nominatie van VVDnext betreft bij deze het juryrapport m.b.t. het Beste Politiek Weblog zoals op 1 dec. 2009 gepresenteerd door Boris van der Ham:

  “De genomineerden op de longlist voor Beste Politieke Weblog waren: CDA Vandaag, Dagelijkse Standaard, David Rietveld.nl, Elsevier, Ivoren-Toren, Pro Republica, Sargasso, VVDnext.nl, Weblog Washington en Wij Blijven Hier!
  Het valt de jury op dat waar er nog wel eens in de oude media wordt geklaagd over de ‘linkse kerk’ er steeds weer nieuwe wat rechtser getinte weblogs opstaan, zoals de nieuwe Dagelijkse Standaard. Daarnaast wordt internet nog steeds goed gebruikt door meer linksgeoriënteerde politici en bewegingen. De jury is tot een volgende shortlist gekomen:
  Allereerst David Rietveld.nl. Deze Groenlinkser uit Den Haag blogt al heel wat jaartjes, is een doorzetter. Hij weet zijn politieke werk op toegankelijke wijze over te brengen. Het feit dat zijn blog van aanhoudende kwaliteit en continuïteit is wordt door de jury hoog gewaardeerd.
  De tweede kandidaat op de shortlist is VVDnext.nl. Dit blog is redelijk nieuw, oogt fris, goed onderhouden, is volledig en informatief.
  Ook het weblog van het CDA is dat. Het weblog CDA Vandaag valt op door de vele filmpjes met de eigen politici en vormt daarmee een nuttige primaire bron, hoewel de vorm wel wat eentonig wordt.
  Ook het weblog Pro Republica staat op de shortlist van de jury. Informatief, een duidelijke politieke agenda, hoewel in de vormgeving er nog wel wat te verbeteren valt.
  Tenslotte staat op de jury’s shortlist het Weblog Washington van NOS-correspondenten Eelco Bosch van Rosenthal, Ron Linker en Sander Warmerdam. Actuele verhalen over de Amerikaanse politiek, op toegankelijke wijze geschreven. Je zou denken dat er niets origineels meer te schrijven valt over de strapatsen van congresleden, Obama en het staatkundig systeem, maar dit weblog slaagt hier toch in. Kwalitatief hoogstaand, politiek relevant, eigenstandig en origineel.
  Het zijn de redenen dat daarom dit Weblog Washington de Dutch Bloggie 2009 krijgt voor Beste Politieke Weblog.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *