Blauwdruk voor Vrede: VN kan Conflict Israël-Gaza oplossen

Duurzame vrede in Gaza   Het aanhoudende gewapende conflict tussen Israël en Gaza heeft geleid tot grote menselijke en economische verliezen. Met de toenemende complexiteit en de religieus geïnspireerde ideologieën die het conflict voeden, lijkt een duurzame oplossing verder weg dan ooit. Echter, een innovatieve en krachtige oplossing kan worden bereikt door een door de Verenigde Naties afgedwongen staakt-het-vuren, gecombineerd met de inzet van een VN-vredesmacht in Gaza. Deze vredesmacht zou niet alleen de orde handhaven, maar ook zorgen voor een periode van stabiel bestuur een breed scala aan stabilisatie- en wederopbouwmaatregelen laten uitvoeren. Hier volgt een betoog voor deze aanpak. De Nederlandse regering zou in de VN dit voorstel kunnen indienen. VN-Gedwongen Staakt-het-Vuren en Inzet van Vredesmacht  Een onmiddellijk staakt-het-vuren afgedwongen door de VN is de eerste essentiële stap. Israel verlaat de Gaza strook. Dit zal de acute vijandelijkheden stoppen en een adempauze

Menterwolde groet Wassenaar 4

Iedere week mailen Maarten Prinsen (Wassenaar) en Marc Hesp (Menterwolde) elkaar over politiek, hun gemeente, lekker eten en de overeenkomsten van liberalisme in een rode en een blauwe gemeente.
Beste Maarten, Allereerst wil ik je enorm veel succes toewensen, dinsdag bij de verkiezing van de Dutch Bloggies. Geweldig dat je met www.vvdnext.nl genomineerd bent voor de titel beste politieke weblog. Je verdient het omdat VVD Next precies laat zien hoe vernieuwend de leden van de partij bezig zijn. Vandaag viel mijn oog op dit berichtje: Groningse politie gaat twitteren. Het lijkt erop dat deze actie er vooral opgericht is om te laten zien wat een wijkagent zoal doet op een dag. Goed initiatief, onbekend maakt onbemind. Vanuit diezelfde gedachte twitteren mijn lijstgenoten en ik ook al enige tijd. Vaak hoor je inwoners zeggen dat ze politici alleen in campagnetijd zien, maar ons kunnen ze gewoon 24/7 volgen. Op www.menterwoldeopnieuw.nl/twitter staan de twitterende kandidaten van de VVD. Vriendelijke groet, Marc------------ [VIDEO-versie verwijderd] Beste Marc, Hierachter me zie je een van de, normaal gesproken, drukste plekken van Wassenaar, waar 17.000 auto's per dag over heen denderen. Het is nu op enkele aannemers na erg rustig. De straat is compleet opengebroken. En iedereen moet hier maar om heen rijden. De straat wordt hier opengebroken en geheel vernieuwd: nieuwe riolering, nieuwe bestrating – de straat wordt smaller gemaakt om de verkeersveiligheid te bevorderen. Vlak achter me, kun je de plek ook zien, waar een politieke zebra wordt aangelegd. Mede op initiatief van de VVD in Wassenaar wordt de oversteek hier wat veiliger gemaakt voor de vele schoolkinderen die hier ook moeten oversteken. Hier in de Randstad is het heel druk. Veel drukker dan in Groningen, bij jou. En hier wordt gewerkt aan bereikbaarheid, en veiligheid. En ja, daar doet de VVD natuurlijk ook aan mee. Gelukkig ook met steun van andere partijen in deze gemeenteraad. groeten van Maarten -------- Instant Update:

Reacties