Blauwdruk voor Vrede: VN kan Conflict Israël-Gaza oplossen

Duurzame vrede in Gaza   Het aanhoudende gewapende conflict tussen Israël en Gaza heeft geleid tot grote menselijke en economische verliezen. Met de toenemende complexiteit en de religieus geïnspireerde ideologieën die het conflict voeden, lijkt een duurzame oplossing verder weg dan ooit. Echter, een innovatieve en krachtige oplossing kan worden bereikt door een door de Verenigde Naties afgedwongen staakt-het-vuren, gecombineerd met de inzet van een VN-vredesmacht in Gaza. Deze vredesmacht zou niet alleen de orde handhaven, maar ook zorgen voor een periode van stabiel bestuur een breed scala aan stabilisatie- en wederopbouwmaatregelen laten uitvoeren. Hier volgt een betoog voor deze aanpak. De Nederlandse regering zou in de VN dit voorstel kunnen indienen. VN-Gedwongen Staakt-het-Vuren en Inzet van Vredesmacht  Een onmiddellijk staakt-het-vuren afgedwongen door de VN is de eerste essentiële stap. Israel verlaat de Gaza strook. Dit zal de acute vijandelijkheden stoppen en een adempauze

Out of office

Als ik heel lang met vakantie ben, wil ik nog wel eens 'n afwezigheidsmelding in mijn zakelijke email instellen. Dan weten mailers aan mijn adres dat ik niet binnen een paar dagen check. Iets voor de zomervakantie, waarin een mens er ook echt helemaal uit wil zijn. Als ik een paar dagen weg ben, lees ik mijn mailbox 2 keer per dag na op urgente berichten. laatst had ik er een, toen ik een week in Bretagne zat. Mijn achtervang was met spoed in het ziekenhuis opgenomen en de Haagse achterban móést echt mij hebben. Dat had ik vorig jaar ook 1 keer.

Dat kan echt wel eens gebeuren. Via de Blackberry was vanuit Bretagne alles snel onder controle. Terwijl ik vanuit mijn vakantiehuisje een berichtje - noodzakelijkerwijs - met een reply to-all naar ongeveer 30 mensen mailde, kreeg ik een tsunami van out-of-office berichten terug. Soms van mensen die blijkens hun bericht maar 1 of 2 dagen vrij hadden genomen. Ik vraag mij dan af of we worden geacht 24/7 aan de inbox te hangen. Nee toch? Dan is zo'n out-of-office bericht toch helemaal niet nodig als je eventjes een dagje vrij hebt? Vorige week kreek ik het volgend bericht. Van iemand die kennelijk een middag vrij had.
Hartelijk dank voor uw bericht. Ik ben vanmiddag niet op kantoor en zal mijn mail niet lezen. Voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met XX@xxx.nl. Uw privé-berichten kunt u sturen aan xxx@xxx.nl. Daarnaast ben ik bereikbaar via + 31.(0)6-xxxxxx. Met vriendelijke groeten,
Tsja. Ik heb geen tijd voor dit soort berichten. Niet om ze te maken als ik een middagje vrij ben, en ik wil ze ook niet ontvangen van anderen.

Reacties