Out of office

Als ik heel lang met vakantie ben, wil ik nog wel eens 'n afwezigheidsmelding in mijn zakelijke email instellen. Dan weten mailers aan mijn adres dat ik niet binnen een paar dagen check. Iets voor de zomervakantie, waarin een mens er ook echt helemaal uit wil zijn. Als ik een paar dagen weg ben, lees ik mijn mailbox 2 keer per dag na op urgente berichten. laatst had ik er een, toen ik een week in Bretagne zat. Mijn achtervang was met spoed in het ziekenhuis opgenomen en de Haagse achterban móést echt mij hebben. Dat had ik vorig jaar ook 1 keer.

Dat kan echt wel eens gebeuren. Via de Blackberry was vanuit Bretagne alles snel onder controle. Terwijl ik vanuit mijn vakantiehuisje een berichtje - noodzakelijkerwijs - met een reply to-all naar ongeveer 30 mensen mailde, kreeg ik een tsunami van out-of-office berichten terug. Soms van mensen die blijkens hun bericht maar 1 of 2 dagen vrij hadden genomen. Ik vraag mij dan af of we worden geacht 24/7 aan de inbox te hangen. Nee toch? Dan is zo'n out-of-office bericht toch helemaal niet nodig als je eventjes een dagje vrij hebt? Vorige week kreek ik het volgend bericht. Van iemand die kennelijk een middag vrij had.
Hartelijk dank voor uw bericht. Ik ben vanmiddag niet op kantoor en zal mijn mail niet lezen. Voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met XX@xxx.nl. Uw privé-berichten kunt u sturen aan xxx@xxx.nl. Daarnaast ben ik bereikbaar via + 31.(0)6-xxxxxx. Met vriendelijke groeten,
Tsja. Ik heb geen tijd voor dit soort berichten. Niet om ze te maken als ik een middagje vrij ben, en ik wil ze ook niet ontvangen van anderen.

Reacties