Blauwdruk voor Vrede: VN kan Conflict Israël-Gaza oplossen

Duurzame vrede in Gaza   Het aanhoudende gewapende conflict tussen Israël en Gaza heeft geleid tot grote menselijke en economische verliezen. Met de toenemende complexiteit en de religieus geïnspireerde ideologieën die het conflict voeden, lijkt een duurzame oplossing verder weg dan ooit. Echter, een innovatieve en krachtige oplossing kan worden bereikt door een door de Verenigde Naties afgedwongen staakt-het-vuren, gecombineerd met de inzet van een VN-vredesmacht in Gaza. Deze vredesmacht zou niet alleen de orde handhaven, maar ook zorgen voor een periode van stabiel bestuur een breed scala aan stabilisatie- en wederopbouwmaatregelen laten uitvoeren. Hier volgt een betoog voor deze aanpak. De Nederlandse regering zou in de VN dit voorstel kunnen indienen. VN-Gedwongen Staakt-het-Vuren en Inzet van Vredesmacht  Een onmiddellijk staakt-het-vuren afgedwongen door de VN is de eerste essentiële stap. Israel verlaat de Gaza strook. Dit zal de acute vijandelijkheden stoppen en een adempauze

Dassen

Naar verluid werden in de jaren '50 vooral smalle stropdassen gedragen. In de jaren '70 konden ze niet breed genoeg zijn, maar niet voor mij.

Ik begon pas na mijn studie in 1985 met een das om mijn nek. Want dat hoorde zo. In 1986 kocht ik een das, die ik nog steeds heb. Smal, met 'n streepje. Niks bijzonders. Wel bijzonder was de dag waarop ik 'm als eerste droeg: op 3 juli 1986. Op die dag trouwde ik, dus daarom weet ik dat nog wel. Die das bewaarde ik, terwijl de dassenmode in de loop van de jaren veranderde.

In 2002 was een dikke brede zijden das de trend - in het voetspoor van dandy Pim Fortuyn
Maar inmiddels dragen we de smallere crisisdas.
De crisisdas die nu massaal in de winkels hangt, is precies even smal als mijn das uit 1986 (7,5 tot 7,8 cm). Maar het kan erger: ook de "skinny" das uit de jaren '80 (ca. 5,5 cm breed) is weer te koop. Ik heb nog 3 van die smalle oude dassen uit de jaren '80. Mijn trouwdas dus uit 1986, maar ook drie collectorsitems, nl. een Tweede-Kamerdas, een VVD-das en een Rijkspolitiedas. Die oude dassen uit de jaren '80 bewaar ik maar, evenals de mooiste brede exemplaren uit de afgelopen periode. Netjes opgeborgen. Misschien raken die leuke brede dassen over vele jaren weer eens in de mode. Als je maar lang genoeg wacht. Intussen leg ik stap voor stap een nieuwe collectie moderne smalle dassen aan, voor dagelijks gebruik.

Reacties