Pas op voor politieke kletspraat

De filosoof Harry G. Frankfurt (1929-2023) publiceerde in 1986 in zijn - uiteindelijk  - meest bekende werk " On bullshit "; een diepgaande analyse van het fenomeen ' bullshit' ofwel 'onzin' of ‘ kletspraat ’. Frankfurt betoogde dat leugens opzettelijke misleidingen zijn, waarbij iemand bewust onwaarheden vertelt om anderen te misleiden. Bullshit daarentegen is volgens hem niet per sé gebaseerd op onwaarheden, maar het ontbreekt de bullshitter aan een interesse in de feitelijke waarheid of juistheid van de beweringen.  Waarom bullshit? Frankfurt onderzocht de motieven achter het produceren van bullshit. Hij stelt dat mensen bullshit vaak gebruiken om indruk te maken, hun imago te verbeteren of hun eigen agenda te bevorderen. Bullshit kan ook worden gebruikt om anderen te misleiden of om een vaagheid te creëren waardoor men zich kan onttrekken aan verantwoordelijkheid of kritiek. Een cruciaal aspect van bullshit is dat het vaak wordt geproduceerd zonder ee

Hoe ook jij kunt afvallen met nieuwe App

Sinds 16 november 2012 ben ik 7,4% van mijn gewicht kwijtgeraakt. Ruim 7 kilo in12 maanden. Geen snel crashdieet, maar héél langzaam. Maar ook waarschijnlijk blijvend. Hoe dat kan? Met een goede motivatie en - hoe kan het anders anno nu - een App. Deze App heet: Fatsecret. Deze applicatie werkt op alle platforms: webbasedandroid, iOS. Het handigste is natuurlijk op je telefoon.

Je kunt met de App alles wat je eet en doet bijhouden. En de app houdt de energieboekhouding bij. Zo weet je elke dag of je in verhouding tot je fysieke activiteiten te veel of te weinig calorieën hebt ingenomen.
En zo wordt je heel bewust van je energiebalans. En als je maar zo nu en dan in de negatieve energiecijfers komt (meer energie verbruikt dan ingenomen) en niet te vaak een energieoverschot hebt, verlies je vanzelf gewicht. Een absolute aanrader.

En na een paar maanden heb je de App ook eigenlijk niet meer nodig, want dan is je nieuwe energiebalans onderdeel van je lifestyle geworden.

De traagheid waarop het is gegaan, kun je in onderstaande gewichtsgrafiek goed zien. Dus je moet wel geduld hebben. :-)

Reacties