Blauwdruk voor Vrede: VN kan Conflict Israël-Gaza oplossen

Duurzame vrede in Gaza   Het aanhoudende gewapende conflict tussen Israël en Gaza heeft geleid tot grote menselijke en economische verliezen. Met de toenemende complexiteit en de religieus geïnspireerde ideologieën die het conflict voeden, lijkt een duurzame oplossing verder weg dan ooit. Echter, een innovatieve en krachtige oplossing kan worden bereikt door een door de Verenigde Naties afgedwongen staakt-het-vuren, gecombineerd met de inzet van een VN-vredesmacht in Gaza. Deze vredesmacht zou niet alleen de orde handhaven, maar ook zorgen voor een periode van stabiel bestuur een breed scala aan stabilisatie- en wederopbouwmaatregelen laten uitvoeren. Hier volgt een betoog voor deze aanpak. De Nederlandse regering zou in de VN dit voorstel kunnen indienen. VN-Gedwongen Staakt-het-Vuren en Inzet van Vredesmacht  Een onmiddellijk staakt-het-vuren afgedwongen door de VN is de eerste essentiële stap. Israel verlaat de Gaza strook. Dit zal de acute vijandelijkheden stoppen en een adempauze

Albert Heijn zondag weer dicht!

Zondag 23 maart 2014 was voorlopig de laatste zondagsopening voor de Albert Heijn in Wassenaar. De populaire zondagmiddagopening van deze supermarkt is weer ten einde. Het mag niet langer, dankzij de regeltjes van de gemeente Wassenaar.
Het alternatief op zondag is voortaan slechts de Digros die op zondag nog van 16:00-19:00 uur open mag zijn. En behalve dat veel Wassenaarders een sterke voorkeur hebben voor de AH, is het bij de Digros op zondagmiddag vrijwel altijd een geduw en gedring: veel te druk.

Voor een liberaal dorp als Wassenaar is het eigenlijk onbegrijpelijk dat we zo worden betutteld door de gemeente.
Grote vraag natuurlijk, is of de nieuwe gemeenteraad de huidige beperking van de winkeltijden in Wassenaar laat voortduren.Want de inwoners willen enorm graag dat de winkels zelf bepalen of zij open gaan. Want dan bepaalt de markt wat goed is, en niet de overheid. Lijkt me een mooi onderwerp voor de nu lopende formatie van een nieuw gemeentebestuur. D66 en VVD willen de zaak open houden, maar CDA wil zondag dicht - onder druk van de Winkeliersvereniging Wassenaar (waarvoor de liberalen gelukkig niet zijn gezwicht).
De zondagsopening is 'n leuk inhoudelijk puntje voor formateur Bruno Bruijns die een nieuw Wassenaars gemeentebestuur tracht te vormen.

Reacties