Blauwdruk voor Vrede: VN kan Conflict Israël-Gaza oplossen

Duurzame vrede in Gaza   Het aanhoudende gewapende conflict tussen Israël en Gaza heeft geleid tot grote menselijke en economische verliezen. Met de toenemende complexiteit en de religieus geïnspireerde ideologieën die het conflict voeden, lijkt een duurzame oplossing verder weg dan ooit. Echter, een innovatieve en krachtige oplossing kan worden bereikt door een door de Verenigde Naties afgedwongen staakt-het-vuren, gecombineerd met de inzet van een VN-vredesmacht in Gaza. Deze vredesmacht zou niet alleen de orde handhaven, maar ook zorgen voor een periode van stabiel bestuur een breed scala aan stabilisatie- en wederopbouwmaatregelen laten uitvoeren. Hier volgt een betoog voor deze aanpak. De Nederlandse regering zou in de VN dit voorstel kunnen indienen. VN-Gedwongen Staakt-het-Vuren en Inzet van Vredesmacht  Een onmiddellijk staakt-het-vuren afgedwongen door de VN is de eerste essentiële stap. Israel verlaat de Gaza strook. Dit zal de acute vijandelijkheden stoppen en een adempauze

Nieuw beleid Yahoo onvriendelijk voor jou!Yahoo gaat stoppen met de mogelijkheid om bij Yahoo-applicaties zoals Tumblr en Flickr in te loggen met je Facebook- of Google-account. Je zult voortaan gewoon een eigen yahoo-ID moeten aanmaken.

Apple, Microsoft, Google en Yahoo zijn de 4 grootste aanbieders van (consumenten)internetdiensten (email, sociale netwerken, blogs, cloudopslag, fotosharing, agenda en andere kantoorapps). En het zijn ook vooral concurrenten. Nu is het inloggen bij de ene dienst met een account van de concurrentie mogelijk als deze dat voor apps van anderen aanbied (via zgn. API). Voor de gebruiker reuze handig.Want dan hoeft hij niet bij elke start/installatie van een APP steeds opnieuw zijn naam, email enz in te vullen en te bevestigen. Maar je grip op de gebruiker wordt minder, terwijl je die gebruiker graag volledig in je macht wilt hebben - om volledig te kunnen uitnutten.
Dus stelde Google na de overname van Youtube het inloggen met een Google-ID verplicht.Microsoft had sowieso al een strikt beleid, dat je hun applicaties alleen kon gebruiken met een Microsoft-ID. En van Apple en ook van Facebook waren we het al gewend. Hiermee trachten de grote providers hun greep op hun gebruikers te versterken. Echt niet om je een "betere gebruikerservaring" te bieden!  En nu doet Yahoo hetzelfde met zijn applicaties.
Jammer.

Reacties