Dit wil jij ook: Chromecast

Chromecast is een geweldig ding. Ik heb het sinds vorige week. Het is geen revolutie, maar wel een klein handig stapje vooruit. Chromecast is een op een USB-stick lijkend apparaatje dat je via een HDMI-poort aan je TV aansluit.

Na een korte installatie via je PC, smartphone of tablet werkt 'ie.
Wat kun je ermee doen? Je kunt met chromecast op je TV kijken naar:
- Youtube
- Netflix
En via je TV luisteren naar Google play music en Rdio. (Maar geen idee waarom je dat zou willen doen; een TV is om naar te kijken.)

Je kunt ook een tabblad van je Chrome internetbrowser naar je TV scherm sturen. Maar dat werkt een beetje onhandig, en je hebt er niet zo veel aan. Ook zijn er wat sullige spelletjes via Chromcast op je tv scherm te spelen, maar het is marginaal.
Naar verluidt is de NPO bezig om ook de uitzending gemist APP geschikt te maken voor Chromecast. Dat zou een mooie extra toepassing zijn!

Per saldo is het nu vooral een handig dingetje om Youtube en Netflix op je TV te kijken. En dat doet 'ie prima. De prijs van Chromecast ligt tussen de € 35 en € 38.

UPDATE 10-12-2014:
De NPO heeft de NPO-App nu geschikt voor Chromecast, en per 10 december 2014 ook voor het via Chromecast bekijken van de live-uitzendingen van NPO 1, 2 en 3 en de themakanalen en, uiteraard, uitzending gemist.


Reacties