Blauwdruk voor Vrede: VN kan Conflict Israël-Gaza oplossen

Duurzame vrede in Gaza   Het aanhoudende gewapende conflict tussen Israël en Gaza heeft geleid tot grote menselijke en economische verliezen. Met de toenemende complexiteit en de religieus geïnspireerde ideologieën die het conflict voeden, lijkt een duurzame oplossing verder weg dan ooit. Echter, een innovatieve en krachtige oplossing kan worden bereikt door een door de Verenigde Naties afgedwongen staakt-het-vuren, gecombineerd met de inzet van een VN-vredesmacht in Gaza. Deze vredesmacht zou niet alleen de orde handhaven, maar ook zorgen voor een periode van stabiel bestuur een breed scala aan stabilisatie- en wederopbouwmaatregelen laten uitvoeren. Hier volgt een betoog voor deze aanpak. De Nederlandse regering zou in de VN dit voorstel kunnen indienen. VN-Gedwongen Staakt-het-Vuren en Inzet van Vredesmacht  Een onmiddellijk staakt-het-vuren afgedwongen door de VN is de eerste essentiële stap. Israel verlaat de Gaza strook. Dit zal de acute vijandelijkheden stoppen en een adempauze

De zomer is begonnen

Kk
Terwijl jij gisteren aan tafel zat, lag ik met een delegatie uit groep 5 op het stand. Het zomerseizoen is deze week echt begonnen. En ik heb mij voorgenomen om vaker in de zandbak van mijn achtertuin te gaan vertoeven. Als ik mijn straat helemaal uitrij, zo'n 4km, sta ik op het strand. En dat is toch wel fijn, zo dichtbij. En vooralsnog is het een heel rustig strand.

Gisteren was de reddingsbrigade aan het trainen. En ook de brandweer was op het stand met een oefening bezig. 
Wat de Douane echter op het stand deed, was mij volstrekt onduidelijk. De douanier  maakte een zeer ontspannen indruk. Dus de EU buitengrens op 't Wassenaarseslag hoefde blijkbaar niet al te strikt te worden gecontroleerd op smokkelwaar. 


Reacties