Pas op voor politieke kletspraat

De filosoof Harry G. Frankfurt (1929-2023) publiceerde in 1986 in zijn - uiteindelijk  - meest bekende werk " On bullshit "; een diepgaande analyse van het fenomeen ' bullshit' ofwel 'onzin' of ‘ kletspraat ’. Frankfurt betoogde dat leugens opzettelijke misleidingen zijn, waarbij iemand bewust onwaarheden vertelt om anderen te misleiden. Bullshit daarentegen is volgens hem niet per sé gebaseerd op onwaarheden, maar het ontbreekt de bullshitter aan een interesse in de feitelijke waarheid of juistheid van de beweringen.  Waarom bullshit? Frankfurt onderzocht de motieven achter het produceren van bullshit. Hij stelt dat mensen bullshit vaak gebruiken om indruk te maken, hun imago te verbeteren of hun eigen agenda te bevorderen. Bullshit kan ook worden gebruikt om anderen te misleiden of om een vaagheid te creëren waardoor men zich kan onttrekken aan verantwoordelijkheid of kritiek. Een cruciaal aspect van bullshit is dat het vaak wordt geproduceerd zonder ee

Professioneel resultaat met consumentendrones

Drones zijn tegenwoordig steeds populairder als hulpmiddel om prachtige foto's en video's te maken. Ze bieden de mogelijkheid om op unieke wijze opnamen te maken vanuit een hoger of bewegend standpunt, waardoor je een totaal ander perspectief krijgt. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor landschaps- en reisfotografie, maar ook voor professioneel gebruik.

Een van de toonaangevende merken op het gebied van drones is DJI. Deze Chinese fabrikant heeft een breed scala aan drones op de markt gebracht voor zowel consumenten als professionals. Ikzelf ben sinds maart dit jaar de trotse bezitter van een DJI mini 2 drone, en het is sindsdien mijn nieuwe hobby geworden om in het weekend en tijdens vakanties prachtige opnamen te maken vanuit de lucht.

Met de nieuwste technologieën die beschikbaar zijn, bieden drones tegenwoordig fantastische resultaten. Zo zijn er bijvoorbeeld drones met geavanceerde stabilisatiesystemen die ervoor zorgen dat de opnamen haarscherp en vloeiend zijn, ook als de drone beweegt of in winderige omstandigheden vliegt. Ook zijn er drones die hoge resolutie foto's en video's maken in 4K - zoals die van mij - of zelfs 5,1K kwaliteit, wat betekent dat de beelden zeer tot extreem gedetailleerd zijn en er professioneel uitzien.

Er zijn tal van manieren waarop je drones kunt gebruiken om prachtige foto's en video's te maken. Zo kun je bijvoorbeeld opnames maken vanuit unieke hoeken, zoals vanuit een hoog standpunt boven een stad of vanuit een laag standpunt in de natuur. Invalshoeken die je zonder drone nooit zou kunnen zien. Ook kun je de drone gebruiken om bewegende opnamen te maken, zoals vanuit de lucht over een landschap of langs de kustlijn.

DJI drones use in conflict
Verder bieden drones ook tal van mogelijkheden voor professioneel gebruik. Zo worden ze steeds vaker ingezet voor het maken van luchtopnamen voor tv-programma's of films, of voor het inspecteren van gebouwen, bruggen of andere infrastructuur. De ontwikkeling staat ook zeker niet stil, er voltrekt zich een kleine revolutie op allerlei terreinen. Niet alleen in de civiele samenleving maar ook in gewapende conflicten.  


Reacties