Blauwdruk voor Vrede: VN kan Conflict Israël-Gaza oplossen

Duurzame vrede in Gaza   Het aanhoudende gewapende conflict tussen Israël en Gaza heeft geleid tot grote menselijke en economische verliezen. Met de toenemende complexiteit en de religieus geïnspireerde ideologieën die het conflict voeden, lijkt een duurzame oplossing verder weg dan ooit. Echter, een innovatieve en krachtige oplossing kan worden bereikt door een door de Verenigde Naties afgedwongen staakt-het-vuren, gecombineerd met de inzet van een VN-vredesmacht in Gaza. Deze vredesmacht zou niet alleen de orde handhaven, maar ook zorgen voor een periode van stabiel bestuur een breed scala aan stabilisatie- en wederopbouwmaatregelen laten uitvoeren. Hier volgt een betoog voor deze aanpak. De Nederlandse regering zou in de VN dit voorstel kunnen indienen. VN-Gedwongen Staakt-het-Vuren en Inzet van Vredesmacht  Een onmiddellijk staakt-het-vuren afgedwongen door de VN is de eerste essentiële stap. Israel verlaat de Gaza strook. Dit zal de acute vijandelijkheden stoppen en een adempauze

Socialemediamoe

Onlangs kreeg ik en mailtje van een zeer active sociale media gebruiker. Eentje van het eerste uur. Ik had hem eerder met zijn verjaardag gefeliciteerd via Google+.
Hij schreef mij een paar weken later dat hij pas toen mijn bericht had gezien. Hij was zo traag, want namelijk een beetje Sociale Media Moe!

Nou bestaan sociale media al een tijdje. Zelf ben ik sinds 2005 actief.  Ik heb sindsdien zo ongeveer elk platform getest en heel wat verschijnselen meegemaakt. Leuk en minder leuk.

Maar nu Linkedin, Facebook en Twitter mainstream zijn geworden, is de spanning er wel helemaal af. En ik begrijp wel dat veel van de early adopters, vaak innovatief ingestelde mensen, er nu wel een beetje klaar mee zijn.
De vraag is alleen: What's next?

Reacties