Blauwdruk voor Vrede: VN kan Conflict Israël-Gaza oplossen

Duurzame vrede in Gaza   Het aanhoudende gewapende conflict tussen Israël en Gaza heeft geleid tot grote menselijke en economische verliezen. Met de toenemende complexiteit en de religieus geïnspireerde ideologieën die het conflict voeden, lijkt een duurzame oplossing verder weg dan ooit. Echter, een innovatieve en krachtige oplossing kan worden bereikt door een door de Verenigde Naties afgedwongen staakt-het-vuren, gecombineerd met de inzet van een VN-vredesmacht in Gaza. Deze vredesmacht zou niet alleen de orde handhaven, maar ook zorgen voor een periode van stabiel bestuur een breed scala aan stabilisatie- en wederopbouwmaatregelen laten uitvoeren. Hier volgt een betoog voor deze aanpak. De Nederlandse regering zou in de VN dit voorstel kunnen indienen. VN-Gedwongen Staakt-het-Vuren en Inzet van Vredesmacht  Een onmiddellijk staakt-het-vuren afgedwongen door de VN is de eerste essentiële stap. Israel verlaat de Gaza strook. Dit zal de acute vijandelijkheden stoppen en een adempauze

Albert Heijn vertrouwt jou

Sinds enige tijd is er bij onze Albert Heijn de zelfscan. Hiermee scannen de klanten zelf hun boodschappen en rekenen met de pinpas af, zonder dat er een kassamedewerker aan te pas komt. Het is een systeem dat is gebaseerd op vertrouwen. Er is wel eens steekproefcontrole. Ik heb dat in ruim een jaar tijd twee keer gehad.
Maar ik heb intussen voor vele duizenden euro's boodschappen gedaan. Met het vertrouwen van Albert Heijn.

Gisteren keek ik bij thuiskomst van de wekelijkse boodschappen mijn kassabon vluchtig na. Iets wat ik eigenlijk nooit doe. Wat bleek: er stond 2 keer een zak perssinaasappels à € 4,49 op, terwijl ik er echt maar 1 had ingeladen.

Bij wijze van experiment dus terug naar de AH met de kassabon. Tot mij verrassing kreeg ik terstond na mij mededeling over mijn ontdekking € 4,50 cash in handen gedrukt. Zonder vragen of aarzeling. En zo is het vertrouwen dus ook andersom ontstaan.
Aan het gemak waarmee ik de € 4,50 terugkreeg, moet ik nog wel even wennen.

Reacties