Blauwdruk voor Vrede: VN kan Conflict Israël-Gaza oplossen

Duurzame vrede in Gaza   Het aanhoudende gewapende conflict tussen Israël en Gaza heeft geleid tot grote menselijke en economische verliezen. Met de toenemende complexiteit en de religieus geïnspireerde ideologieën die het conflict voeden, lijkt een duurzame oplossing verder weg dan ooit. Echter, een innovatieve en krachtige oplossing kan worden bereikt door een door de Verenigde Naties afgedwongen staakt-het-vuren, gecombineerd met de inzet van een VN-vredesmacht in Gaza. Deze vredesmacht zou niet alleen de orde handhaven, maar ook zorgen voor een periode van stabiel bestuur een breed scala aan stabilisatie- en wederopbouwmaatregelen laten uitvoeren. Hier volgt een betoog voor deze aanpak. De Nederlandse regering zou in de VN dit voorstel kunnen indienen. VN-Gedwongen Staakt-het-Vuren en Inzet van Vredesmacht  Een onmiddellijk staakt-het-vuren afgedwongen door de VN is de eerste essentiële stap. Israel verlaat de Gaza strook. Dit zal de acute vijandelijkheden stoppen en een adempauze

Vuilnisman wordt topambtenaar

foto op motor
Iedereen die ik vertel dat ik ruim 4 jaar vuilnisman ben geweest, is verbaasd. Toch is het zo. In 1980 ben ik rechten gaan studeren in Leiden. Maar omdat die studie mij toen niet zo interesseerde, ben ik gaan werken. Fulltime. Als vuilnisman op het recreatiepark Duinrell. Daar werkte ik van de start van het seizoen in maart of april tot oktober. 's-Morgens haalde ik met een tractor de vuilcontainers op in het caravanpark, en in het hoogseizoen natuurlijk ook in de camping. Ik haalde vuilnisbakken leeg en zorgde dat het allemaal in de grote vuilcontainer werd geperst die later met een vrachtwagen naar België werd afgevoerd. Dit 5 dagen per week en in het hoogseizoen zelfs 6 dagen en een enkele week zelfs wel 7 dagen. Dit alles tegen 'n uurloon van zo'n fl. 5,-. Leuke verdienste om mijn vakanties en hobby's zoals motorrijden en uitgaan te betalen.

Studeren deed ik 1 of 2 dagen vóór de tentamens en die haalde ik dan. In de wintermaanden was er op Duinrell niks te doen en was ik gemiddeld 2 à 3 dagdelen per week chauffeur: als Hertz "hiker" haalde en bracht huurauto's van en naar verhuurlocaties voor Hertz autoverhuur. Ook werkte ik als verhuizer en in de Haagse zwembaden werkte is heel wat maanden als schoonmaker en badmeester.
Begin mei 1985 was ik klaar met mijn studie. Daarna startte ik als juridisch medewerker op het Ministerie van Justitie. De rest van mijn loopbaan als functionaris bij de overheid staat op LinkedIn.

Reacties